За нас  |  Контакти  |  Карта на сайта    
Renault Logotype Trayana Logotype
   Начало  |  Модели  |  Сигурност  |  История  |  Новини

    Начало > Сигурност

Предотвратяващи с-ми
Коригиращи системи
Предпазващи системи
Предпазващи системи

Тъй като не винаги е възможно да се избегне инцидент, автомобилите "Renault" са екипирани със системи за предпазване на всички пътници, без значение каква възраст, височина и форма са те.

Euro NCAP
Euro NCAP (European New Car Assessment Program) e независима организация, която организира краш-тестове за всички нови автомобили и ги оценява по скала от 1 до 5. Седем модела на Renault са отличени с 5 звезди на теста. Това са: Clio III, Megane II, Laguna II, Espace IV, Modus, Vel Satis и Scenic II.

Въздушни възглавници (Airbags)
Въздушните възглавници подобряват действието на коланите като намаляват риска от нараняване при удар.

Облекалки за глава
Облегалките редуцират движението назад на главата като по този начин намаляват риска от телесни повреди в областа на врата при удар.

Автоматичен ролбар за кабриолети
Ролбарите се намесват моментално при преобръщане на автомобила, с което предпазват пътниците на задните седалки.

Система за защита на деца
Понеже детското тяло реагира по коренно различен начин при инцидентен удар, "Renault" разработи специална система за защита, базирана на прости isofix колани.

ESME (Expandable Sheet Metal Element), система против "потопяване"
Тази система е уникална по рода си и се състои в допълнителна възглавница, която спира пътниците да се измушнат под коланите при челен сблъсък.

Сигурност за пешеходци
За "Renault", концепцията "сигурност за всеки" се отнася и до пешеходците също. Затова автомобилите "Renault" са със специален дизайн, който минимизира риска от сериозни телесни повреди при евентуален сблъсък.

Трето поколение на системата за задържане и предпазване на "Renault" (SRP3)
SRP3 e специална система, която оптимизира ефективноста на всички други системи за сигурност и регулира тяхното въздействие на база силата на удара и положението на пътниците.

Структура на купето
Автомобилите "Renault" са разработени със специален дизайн на купето, който позволява то да се нагъва постепенно и по този начин да абсорбира максимално механичната енергия от сблъсъка, оставяйки областта около пътниците непокътната.

Система за сигурност на задните седалки
Понеже условията на предните и задните седалки при удар са доста различни, автомобилите "Renault" са така разработени, че да компенсират този недостатък като предлагат абсолютно еднакви нива на защита за всички пътници.

Euro NCAP
Въздушни възглавници
Автоматични ролбари
Защита за децата
Структура на купето


   Начало  |  Модели  |  Сигурност  |  История  |  Новини
  

Copyright © 2006 Trayana Auto Ltd. All rights reserved. Design & coding by AV Studio Design